maandag 22 september 2008

Welkom thuis!

Zo, waar zal ik eens beginnen?

Bij vorig weekend (dus niet afgelopen weekend, dat komt straks). Vorig weekend was ik nogal veel uithuizig. Op vrijdag met collegavrinden naar de Efteling geweest. We hadden het weer niet echt mee maar dat mocht de pret niet drukken. Met twee Pythonfans en twee Python-vrezers in ons midden, waren wij mooi in 'evenwicht'. Gegild in de Ruigrok, kotsmisselijk door Monsieur Cannibale, verrast door Vliegende Hollander en natuurlijk kletsnat door de regen. De regenponcho's stonden ons allercharmanst!

Na 2 uur rijden eindelijk op plaats van bestemmingEdith en CorinneIK word gewurgd maar Joris kijkt moeilijk


Corinne inwijden in Eftelingtraditie; met je oor op de paddestoelen!


En, de ge-wel-dige regenponcho's!


Dan, ook nog vorig weekend; Amsterdam!
Dit keer met alle collega's (en hun partner). Twee uur in de bus, 10 minuten lopen, 1,5 uur op een rondvaartboot, 30 minuten lopen op IJburg, 2 uur vrije tijdsbesteding (lees winkelen) of een rondleiding door de rosse buurt (dat laatste deed ik samen met veel, mannelijke!, collega's) en toen, gedurende een uurtje of 2,5, lekker eten en ouwehoeren. Om 23.00 uur thuis.

Ik moest mij zondag even opnieuw voorstellen aan de heren des huizes...

[foto's volgen asap]

Zondagavond (ja, ik heb het nog steeds over dat ene weekend). Frank en ik gaan ein-de-lijk de lucht in! Het zat allemaal mee; het zonnetje deed zijn opperste best, de termiek werkte mee en ook was van een knoop in een van de vele touwen geen sprake. Dus daar gingen we dan...

Frank was helemaal in hoge sferen met Grolsch!Het gemeentehuis van Hengelo c.q. werkgever van Frank


Het Hulsbeek


Ohh, wat mooi!


En alsof het nog niet gek genoeg kon, mocht ik afgelopen donderdag wéér met een luchtballon mee! Alsof ik het wekelijks doe, zo'n ballonvaart. Begin het bijna gewoon te vinden ;-)
Met mijn duobaancollegavriendinnetje Edith (zie eerdere foto's) was ik samen met nog een paar andere collega's betrokken bij Oldenzaal wordt steeds mooier. Inwoners van Oldenzaal die de enquête hebben ingevuld maakten kans op een ballonvaart. Voor Edith was het lastig om mee te gaan en bood haar plaats aan mij aan... Met licht schuldgevoel kon ik toch moeilijk nee zeggen en zo stond ik voor de tweede keer vorige week in een rieten mand hangend aan een joekel van een ballon! Lieve Edith, bedankt hiervoor! Je bent top! (En we gaan het voor jou ook een keer regelen!)

Groepsfoto!Daar hingen we!En weer officieel gedoopt!


Fotootjes helaas wat klein, voor meer en duidelijkere foto's zie Rien Jurg

Last but definitely not last; afgelopen weekend. Want toen zijn Frank en ik voor het eerst een weekend samen weg geweest sinds de geboorte van Bouke. Beetje gek, ook wel onwennig en moeilijk maar toen we het moment van afscheid nemen gehad hadden, kon het genieten beginnen! Bouke bij opa en oma Koster achter gelaten alwaar het kindeke zou worden opgehaald door schoonzus en zwager later op de middag. Moeilijk! Dat achterlaten! Wel tig keer terug om toch nog een kusje te geven, toch nog maar een knuffel etc. etc. Tot overmaat van 'ramp' ging er bij Bouke zowaar ook nog een tand door de lip... kindje huilen! Mama huilen (klein beetje maar hoor!). Maar goed, het is ons toch gelukt om binnen afzienbare tijd in de auto te zitten richting het westen des lands. Bergen welteverstaan. En Bergen is mooi!

Na onze hotelkamer (in)gecheckt te hebben...

En heerlijk op ons dakterras gezeten te hebben...Zijn we het dorpje van dichtbij gaan bekijken... en da's geen straf. Zeker niet met een temperatuurtje van een graad van 19 a 20, een zonnetje en het vooruitzicht van 2 dagen tijd voor onszelf!'s Avonds heerlijk gegeten bijen bijZaterdag hebben we Alkmaar onveilig gemaakt. Of beter gezegd: leeg gekocht. We kwamen met 7 tassen terug. Aanwinsten? 3 nieuwe shirts, 2 overhemden, een spijkerbroek en nieuwe schoenen voor Frank. Voor moi een jurkje, bijpassend shirtje, bijpassende legging, bijpassende laarzen, bijpassende riem en, met dank aan Frank omdat ik die van hem cadeau kreeg, een bijpassende ketting!

En zo ziet dat er uit!Na deze modeshow zijn we naar het strand gereden van Egmond aan zee om 'de sjon in de sjee te sjien sjakken'. Flaneren op het strand, de zon steeds zwakker maar met een mooie warme gloed...Uit de wind, in de zon konden we een tafeltje bemachtigen bij een strandtent met uitzicht op zee. Vlak voor zonsondergang zijn we de duinen in gelopen...

So far so good... tot zondagochtend 07.30 uur. Smsje van schoonzus en zwager. "Twee gevalletjes van voedselvergiftiging". "Met Bouke alles goed". Pfieuw... Maar lullig voor schoonzus en zwager! Of we meteen naar huis konden komen. Ja, dat konden we wel... Met een dubbel gevoel, dat wel. Want eigenlijk hadden we een heerlijk weekend zo saampjes en vond ik dat het nog best de zondag ook had mogen duren. Maar natuurlijk wil je ook graag naar huis als je 'oppassers' niet lekker zijn. Ziek zijn is zowiezo knudde... laat staan met z'n tweeën ziek zijn en laat nog meer staan als je ook nog twee kinderen hebt in plaats van de gebruikelijke 1!

Dus, na het ontbijt zijn we de auto in gestapt en binnen twee uur naar huis gereden. We waren helemaal 'thrilled' om Bouke weer te zien maar koelbloedig als ons kind is, kregen we een glimlach en hij ging weer verder spelen met het Super Grote Knuffelkonijn...

Welkom thuis!

Geen opmerkingen: