dinsdag 14 oktober 2008

Terugblik

Deze week is het een jaar geleden dat ik voor het eerst ging bloggen. Ik was hoogzwanger en had net 3 weken verlof gehad. Iedere dag was het weer spannend of 'het' misschien dan vandaag zou gaan gebeuren. En iedere ochtend besefte ik dat het ook die nacht niet was gebeurd. Op zondagavond, 14 oktober, zijn we uit eten geweest. We hadden zin in Mexicaans en eigenlijk wilde ik het laten bezorgen. F zei dat het voorlopig misschien wel de laatste keer zou kunnen zijn om met z'n tweetjes uit eten te gaan. Dus op naar de Mexicaan. Daar spare-ribs gegeten (mjamm!) en fruitcocktail met bedorven ananas. Naast ons zat een stel met een baby die al in de kinderstoel zat (de baby, niet het stel). De mevrouw vroeg hoe lang ik nog moest (zo'n standaard vraag die iedereen te pas en te onpas stelt als je een dikke toeter hebt). "Over een week ben ik uitgerekend".

En of het nou aan de ananas lag, aan het gevoel nog één keertje met z'n tweeën uit eten te kunnen gaan, aan de drang om nog even snel foto's te maken van mijn dikke buik, aan het niet af kunnen krijgen van mijn lay-out over mijn zwangerschap, aan het dansen in de woonkamer op TMF of aan het onverwachte bezoek van mijn schoonouders 's ochtends voor de koffie... Achteraf viel alles op z'n plek en was B de volgende dag om 10.42 uur geboren!

En zo ben je 'ineens' een jaar verder. Een jaar waarin we ons kleine ventje hebben leren kennen. Wat als een zware periode begon met veel huilen, een voorkeurshouding en darmkrampjes mondde via een kinderfysiotherapeut, een osteopaat, redressietherapie en Orthiflor Start (tegen de darmkrampjes, niet tegen zijn scheve koppie ;-)) uit in een vrolijke, extraverte, ondernemende, lieve baby.

En die baby, die naast lief ook ondeugend en snel is (met 5 maanden sterk genoeg om te staan, met 8 maanden zichzelf optrekkend in de box en met 11 maanden zijn eerste losse stapjes), wordt nu een dreumes. Een dreumes van 1!

Lieve B, we kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder jou!
Veel veranderd, maar dat hoofddeksel heeft hij nog steeds. En die spleetoogjes ook! ;-)

Geen opmerkingen: