dinsdag 26 februari 2008

Een beetje lente

Zo rond deze tijd van het jaar begint het altijd te kriebelen. Dan gaan de 'winter'accessoires naar zolder en breng ik de woonkamer in een andere sfeer.Dat is meestal frisgroen (en ik heb een tikje roze toegevoegd ;-)).Met nieuwe kussenhoesjes over de kussens in de bank, nieuwe kaarsen en natuurlijk voorjaarsbollen. Blauwe druifjes en hyacinten zijn mijn favoriet!


Laat de lente maar komen!


zaterdag 23 februari 2008

Nieuwe LO

Het was al weer eventjes geleden dat ik heb gescrapt. Wel veel achter de laptop gezeten om te stoeien met Photoshop, dus afgelopen dinsdag weer lekker aan de freubel geweest.
zondag 17 februari 2008

Creativiteit...

...dat loopt toch wel als een soort rode draad door mijn leven. Ben altijd creatief bezig, de ene hobby heeft de ander opgevolgd. Zo heb ik ooit in een heel ver, grijs verleden sieraden gemaakt van rubberblad, poppetjes gemaakt van stof en houten kralen, geschilderd met aquarelverf. Ook heb ik 'gepatchworked', sieraden gemaakt, geboetseerd met fimoklei, getekend enz enz. Volgens mij vergeet ik nog tig creatieve uitspattingen. En van veel hobby's ben ik in de veronderstelling ze 'nog steeds te doen'. Niets is minder waar, ik heb al in geen twee jaar mijn fimoklei uit de kast gehaald. Er ligt al jaren een halve quilt in een mand op mij te wachten en mijn potloden en fineliners liggen ook zeer geduldig in de kast te wachten om het papier weer eens te raken. Wel ben ik sinds 1,5 jaar fanatiek aan het scrappen geslagen. Heb inmiddels een flinke verzameling papier, lintjes, knoopjes en bloemetjes. Ook het digitaal ontwerpen begon mijn aandacht te trekken dus de laatste tijd bezig geweest om mijn eigen banners voor mijn weblog te maken.Ik geloof wel dat ik per banner vooruitgang boek.... tenminste, ik ben steeds meer tevreden.
Mijn laatste banner is nu in gebruik genomen (en ik moet zeggen, vind hem aardig goed gelukt).

Doordat ik zoveel dingen leuk vind heb ik dus inmiddels een hele verzameling hobbyspulletjes bij elkaar gespaard. En veel dingen zijn onderling te gebruiken, da's dan weer het voordeel.

Dat al die spullen een plekje moeten krijgen is duidelijk. En het liefst een plek waarbij ik niet steeds alles weer op hoef te ruimen als ik weer eens aan het knutselen ben geslagen. En die plek heb ik inmiddels! Zie hier de foto's!

zaterdag 16 februari 2008

Rare smurrie in mijn mond

Vandaag kreeg B voor het eerst een fruithapje. Eigenlijk wilde ik hier nog eventjes mee wachten, 'gewoon eten' kan hij tenslotte zijn hele leven nog. Maar gisteren is hij de 4 maanden gepasseerd (en dat is een officieel 'go' voor het fruithapje) en omdat meneer ons eten zowat uit onze monden keek en daarbij ook nog smak geluidjes aan het maken was, dachten we vanmorgen; we proberen het eens!

B in de wipstoel gezet, slabbetje om en toen zijn eerste hapje gegeven. Uit een potje, helaas. Omdat ik even geen geschikt vers fruit voor handen had.

Je hoorde het kind denken: "Moet ik deze smurrie lekker vinden?"
Maar, na een paar hapjes vond hij het toch wel lekker. Tenminste, dat nemen we aan. Het merendeel bleef binnen, hij deed zijn mond weer open voor de volgende hap en er kon zowaar een lach van af!
Voor herhaling vatbaar dus!

dinsdag 12 februari 2008

En weer eentje!

Ik heb de smaak te pakken hihihi! Op de valreep dus nog een banner gemaakt; heb er de hele avond over gedaan (inclusief de Valentijn's brush) gedownload). Nu ben ik moe... en ga ik lekker slapen.

Trusten!

Nieuwe banner

Het is nog niet zo eenvoudig; zelf een banner maken in Photoshop. Maar... het is gelukt! Ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat maar voor een eerste probeersel vind ik het niet onaardig...

Sinds afgelopen weekend heb ik dit mooie, veelzijdige programma. Zonder handleiding aan de slag was niet zo'n goed idee (ik dacht echt dat ik dat wel zou kunnen, niet dus!). Maar gelukkig staan er ontzettend veel tutorials op internet. Vanmorgen heb ik me dus een paar lesjes eigen gemaakt: de 'brush' voor de witte bloemen, de 'gradient' voor het kleurverloop, ook de druppels zijn gemaakt met kleurverloop, de tekst is 'ge-embossed' en 'ge-outlined' met hier en daar een bling bling!

Toen moest ik nog opzoeken hoe ik een kader eromheen moest maken... dat heb ik niet kunnen vinden. Maar, na wat zoeken en proberen is het me wel gelukt! Ben eigenlijk stiekum best een beetje trots op mezelf!

Eerst een achtergrond met de bloemenbrush:


Toen de 'bubbles' erbij:


En als laatste het kader, de tekst en de bling bling sterretjes op de tekst:

zondag 10 februari 2008

Global warming

10 februari... hartje winter, nog geen 1,5 maand geleden staken we hier vuurwerk af... en nu? Nu zitten we in de tuin te genieten van het zonnetje (letterlijk 'nu'; ik zit met de laptop op schoot in de tuin!)

Als we onze ogen dicht doen hebben we weinig verbeelding nodig om onze vakantie van afgelopen zomer weer voor de geest te halen.

Het is raar weer.vrijdag 8 februari 2008

Wandelen

Om half 5 kreeg ik spontaan het idee om nog even te gaan wandelen. Oke, met name ingegeven door Bouke. Hij wilde niet knuffelen, niet spelen, wilde niet slapen en het was nog geen tijd voor zijn flesje. En aangezien hij ondanks de waterpokken wel gewoon naar buiten mag èn het ook nog eens prachtig weer was vandaag, ben ik er op uit getrokken....


Aardigheidje

Ik ben nu weer zo'n 4 weken aan het werk na mijn zwangerschapsverlof. Samen met vriendinnetje E. vervul ik nu een duobaan. Ik 24 en zij 16 uur. In mijn verlof heeft zij mij vervangen. En dat heeft ze werkelijk fantastisch gedaan!! Als blijk van waardering heb ik een cadeaubon gekocht van de Ici Paris. En omdat ik dat wat kaal geven vond, heb ik er een kaartje bij gescrapt.

Ik geloof dat ze er heeeeeeeeeeeel blij mee was, de doos tissues op het bureau kwam goed van pas!


donderdag 7 februari 2008

Uitslag

uit·slag (dem)
1 aanslag die van binnenuit komt, bv. ten gevolge van vocht op een muur
2 uiterlijk zichtbare ziekteverschijnselen van de huid
3 afloop van een wedstrijd of resultaat van een onderzoek, een examen of verkiezingen
4 (van een wijzer) het treden buiten de rust- of evenwichtsstand en de grootte van die beweging
5 levering, verkoop
6 werktekening op ware grootte


Ik beperk me even tot punt 2 en punt 3.

Bouke heeft het te pakken: de waterpokken!! Langzaamaan verschijnen hier en daar rode bultjes/blaasjes. Toen ik Bouke gisteren ophaalde van het kinderdagverblijf zei de 'juf' dat hij vermoedelijk de waterpokken zou krijgen. Het heerst al een weekje en waarschijnlijk heeft hij het afgelopen week opgelopen. Het is gelukkig (nog) niet zo erg, hij heeft een paar blaasjes. Maar ze vermeerderen zich wel met de dag. Bouke lijkt ogenschijnlijk (nog) nergens last van te hebben.... gelukkig!

En dan hebben jullie nog een uitslag van me tegoed: het aantal DE punten. Taaataaataa!!!! 4077 punten heb ik de afgelopen jaren verzameld. De oudste punten dateren van 1995, toen ben ik op kamers gaan wonen! Toch leuk, zo'n verzameling. Nu nog kijken wat ik hiervan kan kopen. Waarschijnlijk een kop en schotel van een 40 delig servies ofzo....

dinsdag 5 februari 2008

Punten tellen

Ik had gehoopt dat de titel zou luiden: 30.667, 30.668, 30.669. Maar helaas. Zoveel zijn het er niet, de punten van de Douwe Egberts. Omdat de voorraadbus propvol zat en ik in geen jaren geteld heb hoeveel punten we inmiddels gespaard hebben, heb ik ze net uitgestald op de eettafel.

Hoeveel zouden het er zijn denk je? Oke, een tipje: het zijn met name waardepunten van de thee en het heeft 3 nullen.Ik ben benieuwd of je een goede schatting kunt maken. In mijn volgende blog het antwoord :-)Tot die tijd ga ik de kas nog maar even spekken.... proost!

zondag 3 februari 2008

Finally, my own scrap area!!

Ik liep er al een tijdje over te 'zeuren': mijn eigen scrap-plekje! En dit weekend was het zover; wij op zaterdag naar de Ikea voor een bureau (dit is doorgaans een combi die niet heel handig is; zaterdag en Ikea. In dit geval was het er echter uitgestorven. Dus een tipje: ga tijdens de Carnavalsoptocht naar de Ikea!). Of eigenlijk twee bureau's. Op zolder had Frank al zijn eigen plekkie, die moet hij nu dus delen met mij :-D We hebben twee van die hoekbureau's gekocht die je in spiegelbeeld tegen elkaar aan kunt zetten. En natuurlijk had ik een kastje nodig om mijn spulletjes in op te bergen. Die heb ik gevonden op de badkamerafdeling; een mooi lang smal kastje waar mijn papier in past en met laatjes voor mijn stempels, inkt etc. Ook nog voor 2 euro een bureaulampje gekocht; dat ze het er voor kunnen maken!

Gisteren heeft Frank de bureau's meteen in elkaar gezet (de schat!) en vanmorgen heeft hij het kastje in elkaar gezet. Vanmiddag heb ik het natuurlijk meteen ingericht en ik kan zeggen; het wordt een mooi plekje! Het is nog niet helemaal af, maar ik zal binnenkort bij daglicht foto's maken, dan krijg je alvast een beetje in een indruk!

zaterdag 2 februari 2008

De ziekenboeg is weer hersteld!

Gelukkig heeft het niet lang geduurd. Ik ben een paar dagen beroerd geweest, met het hoogtepunt op maandag. Gelukkig ging het al snel beter en heeft Bouke nergens last van gehad! Ook Frank was al weer redelijk snel opgeknapt.

Donderdag ben ik weer aan het werk gegaan en vrijdag was ik al weer aan de scrap!

Hieronder drie lay-outs. Twee daarvan had ik nog liggen en de laatste heb ik gisteren gemaakt.

Eindelijk een lay-out met foto's van ons drietjes! Deze foto's zijn genomen op eerste kerstdag bij mijn moeder.
Mijn vader samen met Bouke, ook genomen op eerste kerstdag
En last but not least; mijn nichtje Froukje. De foto is genomen door mijn zus toen ze aan het wandelen waren. Een beetje een glamour girl is ze wel!