zondag 30 maart 2008

Pimp my bag

Voor nog geen twee tientjes bij Schuurman Schoenen. Ik liep er zo tegenaan, daar was geen ontkomen aan. Ik moest en zou deze tas hebben. Ik stond nog te twijfelen tussen de roze en de blauwe versie maar uiteindelijk is de het de blauwe geworden. Kan ie altijd, eventueel, ook dienst doen als mini-luiertas voor Bouke!

Maareh, hoe leuk hij al was. Het kàn leuker. Dat kan altijd. Dus heb mijn tas 'gepimpt'. Met zelf gehaakte bloemetjes, in twee kleuren. Vakkundig vastgezet met een knoop. En twee hartjes voor aan het hengsel. Het hartje wat er aan hing heb ik er af gehaald. Mij een iets te hoog bling bling gehalte.

En hoe vinden jullie hem geworden? Hier kan ik mee voor de dag komen toch? Nu moet het alleen nog lente worden (zegt ze hoopvol terwijl de regen tegen het raam klettert).
zaterdag 29 maart 2008

Doe eens gek....

Gooi je haar los! Of, beter gezegd, we gooien er nog een keer een digiscrap tegenaan!

vrijdag 28 maart 2008

En nog eentje!

Verslavend

Dat digiscrappen!

Ik ben niet meer te stuiten... heb de smaak volledig te pakken. Zodra ik even de tijd heb, kruip ik achter de laptop om met mijn nieuwste freebies te knutselen! Toch jammer dat ik af en toe op mijn werk wordt verwacht en dat Bouke nog niet zelf een flesje kan maken :-)

Hieronder mijn laatste creatie. En hierboven de 1 na laatste; deze banner heb ik gisterenavond gemaakt.

zondag 23 maart 2008

Time flies

Het is al weer een week geleden dat ik voor het laatst gepost heb. De tijd vliegt! Afgelopen vrijdag ben ik met Bouke naar mijn moeder geweest, we hebben daar een nachtje gelogeerd. Voor het eerst sliep Bouke de nacht ergens anders dan in zijn eigen bedje. Meneer heeft ons wakker gemaakt met zijn gehuil om 04.30 uur! Daar ging ik dan met mijn opmerking 'dat ie doorslaapt'. Zucht. Mijn moeder en ik hingen boven het campingbedje en Bouke had de grootste lol. Hem geprobeerd duidelijk te maken dat het toch echt nog midden in de nacht was, muziekbeer nog een keer opgewonden en nog een kus en een knuffel. Toen ging hij gelukkig weer terug naar dromenland en hebben we uit kunnen slapen tot 07.30 uur.Het was erg gezellig bij mijn mams. Zoals het hoort op vrijdagmiddag hebben we 'geflaneerd' over de markt in IJsselstein. Echt niet omdat ik kaas, vis of plantjes moest hebben, of omdat het zo'n geweldig weer was (het kwam met bakken uit de lucht). Maar om bekenden tegen te komen. Natuurlijk. En die kwamen we! Een oud collegaatje, de directeur van mijn vroegere basisschool, Peter uit mijn oude buurt waar we altijd in de tuin speelden. Tja, oud jeugdsentiment. En natuurlijk pronken met Bouke!Op zaterdagmiddag zijn we nog naar Nieuwegein geweest, daar overdekt gewinkeld en wol gekocht. Wol? Ja, ik ben namelijk aan het haken geslagen. Haken? Je bedoelt HAKEN?? Jahaaa... Haken is niet truttig, integendeel! Ik wilde bloemetjes haken. En mijn moeder heeft in een grijs verleden heel veel gehaakt dus zij kon het me mooi leren.

Ondertussen werd er thuis flink geklust; we kregen op de eerste verdieping nieuwe kozijnen. Van die kunststof dingen met HR++ glas zodat we die nooit meer hoeven te schilderen. Erg ideaal, zelf met je moeder en je kind de hort op en weer in een verbouwd (en opgeruimd en schoongemaakt!!!) huis terugkomen. Ik vond het een geslaagde combi :-D

zondag 16 maart 2008

Digiscrappen

Nu ik een beetje ben gaan stoeien met Photoshop heb ik op internet gekeken naar freebies voor het digitale scrappen. Als je een beetje zoekt, kom je toch heel wat tegen. Leuk om eens te proberen!

Mijn eerste creaties hieronder!


vrijdag 14 maart 2008

Kwakkelen

Voor mijn gevoel ben ik sinds de bevalling aan het kwakkelen. Ik kan me geen maand herinneren dat ik nergens last van had. Eerst natuurlijk het natuurgeweld door de komst van Bouke.
Tja, het kind wil er natuurlijk een keer uit.
In mijn kraambed niet alleen last van kraamtranen maar ook van hoofdpijn, keelpijn, verkouden, naweeën en stuwing. Goed, die kwaaltjes horen er nu eenmaal bij. Daar zal ik verder niet over zeuren. Ik ben tenslotte een sterke, stoere, alleskunnende mama! Ugh ugh.

Maar

Ik ben al wel 4 keer flink verkouden geweest, 2 keer buikgriep gehad, last van een plekje onder in mijn rug bij zware inspanning (lees: sporten. Wie zegt dat sporten gezond is?!)
En afgelopen donderdag heb ik een oogontsteking opgelopen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, gewoon. Door een virus. Hoef je niks bijzonders voor te doen. Wel bij de dokter geweest en een zalfje meegekregen. Verder gewoon gelaten over je heen laten komen. Met je oog dicht. Van de pus en het vocht. Dus.
En bikkel als ik ben, ben ik toch naar mijn werk gegaan donderdag.
"Mevrouw, u mag niet zomaar doorlopen hoor!" Tot ze mijn gezicht zagen. Ik maakte er nog een grapje van: heb gevochten maar duidelijk verloren. Tja. Heb wel getwijfeld of ik moest gaan. Met een dik oog, pijn en zonder make-up. Maar ja, binnenin dat hoofd is niks mis (ow wee degene die hier iets over zegt!) dus ik kon natuurlijk wel gewoon werken. Dus dat heb ik gedaan, met VIER vergaderingen die dag! Ben best trots op mezelf :-)

Vanwege het hoge shocking gehalte geen foto's

zondag 9 maart 2008

Gisteren was oma Mia jarig!

Dus gingen we op visite. Dus wij de luiertas ingepakt. Hebben we genoeg luiers bij ons? Vergeet zijn speentje niet! En oh ja, flesje en voeding en natuurlijk zijn speeltjes, de reiswieg om in te slapen en het boxkleed. Bepakt en bezakt gingen we op weg. 1,5 uur rijden naar mijn moeder toe. En toen we er waren, kwamen we tot de ontdekking dat we toch de wipstoel vergeten waren. Ach, zonder lukt ook wel, oma heeft een heel mooi speelkleed!

Toen de cadeautjes uitpakken. Natuurlijk eerst die van B. Die hing tenslotte al een tijdje aan het magneetbord in de keuken te wachten op deze grote dag!Ook voor ons was het een verrassing wat er in zou zitten... hij heeft dit helemaal zelf gemaakt op het Kinderdagverblijf (oke, tuurlijk, met een beetje hulp). Wel vreemd, ons kind heeft voor het eerst iets gedaan waar wij niks van wisten. Begint het loslaten nu al??

Oma was wel heel blij met het cadeautje, een superpersoonlijk cadeautje! Dit krijgt een mooi plekje op haar nieuwe 'werkkamer'!
Toen het andere cadeautje. Mijn moeder wilde graag geld krijgen om een digitaal fotolijstje te kunnen kopen. Voor haar heb ik daarom dit koffertje gemaakt met een fotoboekje van B erin. En natuurlijk wat centjes, als bijdrage aan het digi-fotolijstje.
Ook Loes, mijn kunstmoeder, was er. Voor haar heb ik een boekje gemaakt, omdat ze zo ontzettend veel voor me betekent. En omdat ik mede dankzij hun zoveel mooie, dierbare herinneringen aan mijn jeugd heb.

Kortom, het was een leuk feestje!!!vrijdag 7 maart 2008

Worteltjes gaan er wel in! (ze gaan er alleen niet meer uit)

Afgelopen zondag heeft B voor het eerst groente gegeten. Tenminste, de oranje substantie in het potje moesten worteltjes voorstellen. De eerste hap was een beetje onwennig, maar daarna ging het er wel in! Hij trappelde van ongeduld op zijn volgende hap. Het nadeel is alleen met worteltjes, dat je ze er niet meer uit krijgt. In de was. Het slabbetje draagt nu voor altijd de herinnering aan zijn eerste groentehap. Is eigenlijk ook niet erg, de slabbetjes waren tweedehands :-)
Gelukkig hoefde hij niet te niezen ;-)

zondag 2 maart 2008

Kaartje

Gisteren was ze jarig, mijn vriendinnetje Nicoline. Ik heb voor haar dit kaartje gemaakt.

zaterdag 1 maart 2008

Neefjes

Gisteren was mijn schoonzus L op visite (ja, heel handig twee L's in de familie, of eigenlijk drie maar dat is een lang verhaal). Zij is ook voor het eerst moeder geworden eind vorig jaar. En ook van een jongetje.

Viggo en B lagen samen te spelen in de box. Er werden zelfs even ("per ongeluk, laat dat duidelijk zijn mama's") handjes vastgehouden. Helaas waren we natuurlijk net te laat met de camera, maar het was een komisch gezicht!

Ik denk dat die twee nog aardig wat uurtjes samen zullen spelen!