dinsdag 28 oktober 2008

Leukste foto

Maandag was het zover; de fotoshoot met ons gezin! In september geboekt, dus helemaal niet zo gek lang geleden. Mensen die nu boeken bij JeLeuksteFoto.nl kunnen pas in maart terecht. Dus ze hebben het druk!

Gelukkig was het mooi weer want ze fotograferen buiten. Tien minuutjes met de auto en we waren in een prachtige omgeving met herfstkleuren aan de bomen en een vijver. We waren er alledrie op gekleed, op advies van de fotograaf; lichte kleuren komen het mooist over op de foto. En voor de harmonie dus allemaal in het wit met en spijkerbroek.

Ik vind ze prachtig geworden!

Hier een kleine selectie:dinsdag 21 oktober 2008

Bos

Afgelopen zondag zijn we weer naar het bos geweest, hier een paar foto's!zondag 19 oktober 2008

Feestje!

Gisteren vierden we de verjaardag van B, hier een aantal foto's!
De 'mislukte' taart die gelukkig wel goed smaakte. Verder zeg ik er niks over...B hoeft zich voorlopig niet te vervelen! Wat een prachtige cadeau's heeft hij gekregen. De houten trein was wel een favoriet cadeautje, want naast Opa Luuk, hadden ook Oma Oma en Claudia een houten trein gekocht. Maar gelukkig kunnen deze cadeautjes geruild worden...

Iedereen ontzettend bedankt voor de gezelligheid, voor het verre reizen voor een aantal van jullie en voor jullie prachtige cadeau's!

vrijdag 17 oktober 2008

Photoshoppen

Onlangs heb ik een nieuw tijdschrift ontdekt; Photoshop Creative. Mijn zus vertelde erover; dat er tutorials in staan die redelijk eenvoudig te doen zijn maar waar je wel leerzame dingen van opsteekt. Ik dus naar de winkel! Inmiddels heb ik twee nummers in huis en in de laatste uitgave stond een tutorial met aanpassingslagen. Een portret tot leven brengen met curven, niveaus, helderheid, contrast, doordrukken, tegenhouden en verlopen. Klinkt erg cryptisch maar het lukte me redelijk om de tutorial tot een goed einde te brengen...

Hier het resultaat van een paar uur 'shoppen'!


Vanmorgen heb ik er nog de laatste hand aan gelegd, was nog niet helemaal tevreden over de kleur, 't meiske was een beetje erg roze. Maar ik ben nu wel erg tevreden! Hieronder de oorspronkelijke foto:


En op Photoshop Creative kun je zien hoe de profs hem bewerkt hebben.

woensdag 15 oktober 2008

Kleine man is 1!

De Jarige Job was vanmorgen vroeg wakker; 06.00 uur. Gelukkig viel meneer weer in slaap en hebben we hem om 07.00 uur uit zijn bedje gehaald. Zijn oogjes waren groot bij het zien van de vlaggetjes die we gisterenavond hadden opgehangen. Het is tenslotte feest vandaag!

B was vandaag, net als alle andere woensdagen, op het kinderdagverblijf. Daar heeft hij getrakteerd op bakjes met rozijntjes en een Nijntjekoekje. Hij kreeg een mooie muts op, hij mocht een kaarsje uitblazen en er zijn liedjes voor hem gezongen!

Zaterdag vieren we zijn verjaardag ècht, met een grote taart en bezoek en ongetwijfeld veel cadeautjes!
dinsdag 14 oktober 2008

Terugblik

Deze week is het een jaar geleden dat ik voor het eerst ging bloggen. Ik was hoogzwanger en had net 3 weken verlof gehad. Iedere dag was het weer spannend of 'het' misschien dan vandaag zou gaan gebeuren. En iedere ochtend besefte ik dat het ook die nacht niet was gebeurd. Op zondagavond, 14 oktober, zijn we uit eten geweest. We hadden zin in Mexicaans en eigenlijk wilde ik het laten bezorgen. F zei dat het voorlopig misschien wel de laatste keer zou kunnen zijn om met z'n tweetjes uit eten te gaan. Dus op naar de Mexicaan. Daar spare-ribs gegeten (mjamm!) en fruitcocktail met bedorven ananas. Naast ons zat een stel met een baby die al in de kinderstoel zat (de baby, niet het stel). De mevrouw vroeg hoe lang ik nog moest (zo'n standaard vraag die iedereen te pas en te onpas stelt als je een dikke toeter hebt). "Over een week ben ik uitgerekend".

En of het nou aan de ananas lag, aan het gevoel nog één keertje met z'n tweeën uit eten te kunnen gaan, aan de drang om nog even snel foto's te maken van mijn dikke buik, aan het niet af kunnen krijgen van mijn lay-out over mijn zwangerschap, aan het dansen in de woonkamer op TMF of aan het onverwachte bezoek van mijn schoonouders 's ochtends voor de koffie... Achteraf viel alles op z'n plek en was B de volgende dag om 10.42 uur geboren!

En zo ben je 'ineens' een jaar verder. Een jaar waarin we ons kleine ventje hebben leren kennen. Wat als een zware periode begon met veel huilen, een voorkeurshouding en darmkrampjes mondde via een kinderfysiotherapeut, een osteopaat, redressietherapie en Orthiflor Start (tegen de darmkrampjes, niet tegen zijn scheve koppie ;-)) uit in een vrolijke, extraverte, ondernemende, lieve baby.

En die baby, die naast lief ook ondeugend en snel is (met 5 maanden sterk genoeg om te staan, met 8 maanden zichzelf optrekkend in de box en met 11 maanden zijn eerste losse stapjes), wordt nu een dreumes. Een dreumes van 1!

Lieve B, we kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder jou!
Veel veranderd, maar dat hoofddeksel heeft hij nog steeds. En die spleetoogjes ook! ;-)

maandag 13 oktober 2008

Herfst

Zaterdagmiddag, in het bos bij de Watermolen van Bels. Lekker wandelen. Prachtige herfsttinten, frisse neus en warme nazomerzon. Na de wandeling lekker pannenkoeken eten. Buiten, misschien wel de laatste keer dit jaar.