woensdag 14 oktober 2009

Morgen wordt ie 2!

Ja, dit wordt een emotioneel epistel over mijn kind. Want hij is bijna 2. TWEE!

Twee jaar op deze wereld. Met zijn beentjes in het rond stappend. Zijn voetjes stampend op de vloer. Soms dansend, want dat doet ie graag. En met het verstrijken van de maanden doet ie dat steeds vaker om zich uit te sloven. We noemen hem weleens gekscherend 'een komiek'. Want hij kan grimassen trekken en streken uithalen?!

Oké met het risico dat ik het imago krijg van een Altijd Boze Moeder: regelmatig krijg ik de laatste tijd de vraag, als hij iets ondeugends doet en zijn koppie scheef houdt, en me vanonder die blonde wenkbrauwen, met zijn bruine kijkers mij aankijkt: "mama niet boos?" Snotver.... zucht. Nee, mama niet boos. Maar ondertussen probeer ik met een serieus gezicht te voorkomen dat hij iets stouts doet. Wat vaak niet lukt. Maar soms wel. En dan komt hij naar me toe met zijn armpjes uitgestrekt en krijg ik de allerliefste knuffel die er bestaat...

Lieve B,
Al 2 jaar op deze wereld, met je blik zo onbevangen. Alles uitproberen, kijken tot hoe ver je kunt gaan. Ondernemend, vrolijk maar wel met een gezonde aversie tegen water (geen zorgen kind, je mama houdt er ook niet van). Stoer zoals je zomaar op vreemde kindjes afstapt omdat ze gave rolschaatsen hebben. Of stoepkrijt. Verdrietig als je gevallen bent en bij me op schoot kruipt en zegt: "Kouke* au!! Kusje op, over!" Ja, je bent heel wijs. En je mama is heel trots. Trots op het allerliefste ventje van de hele wereld. En trots omdat ik je mama mag zijn.

Lieve B, ik hou van je!

MamaZo. Dat was het gezwijmel. Nu ga ik een zakdoekje pakken. En oh. Ook wat foto's uploaden. Komen ze!


Oh ja, en dit heeft hij getrakteerd vandaag, op het kinderdagverblijf:
* hij kan de letter B best zeggen hoor; Bob de Bouwer, Blauwe Huis (televisieprogramma), boodschappen, bord, bezem, bad, etc. maar 'Bouke' ho maar!

5 opmerkingen:

Nienuh zei

Wat kijkt ie ondeugend! Heerlijk mannetje om te zien. En mooie traktaties, maar.. WAT is het?

Linda zei

Nien,

Dàt zijn nou vliegtuigjes, op een prikkertje. En dat prikkertje staat in een cakeje. En dat cakeje 'hangt' in een bekertje. En in dat bekertje ligt nog een doosje rozijntjes en een ballon :-)

Eenvoud rocks ;-)

Mia zei

Van harte gefeliciteerd met mijn jarige kleinzoon!

En net als jij ben ik óók heel trots op hem, want het is echt een fantastisch mannetje!
Het is niet zo moeilijk om veel van hem te houden ;-)

liefs, oma Mia

Nienuh zei

Gefeliciteerd Bouke!

Zijn DAT nou vliegtuigjes ;). Dat cakeje, dat herkende ik niet. dacht dat het appelmoes of zo was...

Anoniem zei

Hihihi wat een lekker ventje is het toch ook!
gr. Lin