dinsdag 24 januari 2012

De wervelstorm die verhuizing heet

Ik geloof dat alle blaadjes aan het neerdwarrelen zijn. Hier en daar zijn nog wat flarden van dingen die een plek moeten krijgen, zowel fysiek als emotioneel maar steeds meer krijgt alles z'n plekje.

Vorige week, toen ik dozen stond in te pakken en ik even het overzicht kwijt was van wat er allemaal nog moest gebeuren, lijkt al weer weken geleden. Ik zag overal spullen. Overal. En alles moest in dozen. Maar veel spullen had ik nog nodig. Bordjes, bestek. Melk, en chocoladepasta. M'n tandenborstel en m'n laptop. En oh ja, wat moest er mee naar mijn moeder en wat kon in de opslag? Bij ieder ding wat ik in mijn handen had ging de volgorde van vragen ongeveer zo: kan ik het al inpakken? Moet het naar de opslag of heb ik het nodig bij mijn moeder?Want ik heb dan wel een huis -waar ik overigens al een paar weekenden druk aan de klus ben geweest- maar het is nog niet af om er al te kunnen wonen. Dus had ik een opslagruimte gehuurd. En sterke mannen ingehuurd om al die spullen daarnaar toe te brengen. En wat belangrijke spullen naar mijn moeder.

Dus toen kwamen die mannen. Op zaterdagochtend om kwart over 8 belden ze aan. En gingen meteen aan de slag. Spullen werden ingeladen. Af en toe werd er iets gevraagd. En ondertussen zat ik me nutteloos en grieperig te voelen op m'n bank. Tot die ook ingeladen werd ;)


En oh wat regende het. De hele dag. Maar het leek die mannen niet te deren. Ze gingen door tot alles klaar was. Het inladen ging trouwens voorspoedig. Om half 12 reden ze weg richting de opslagruimte. Ondertussen maakte ik m'n huisje schoon. Er was heel wat vuil naar binnen gelopen en zo kon -en wilde- ik het niet achterlaten. Terwijl ik aan het poetsen was, reden de mannen naar de opslag en ving mijn moeder en W hen op.

Het uitladen daar ging wat minder soepeltjes. Alles moest op karren getild worden. Die vervolgens naar een grote lift gereden moesten worden. En die lift had geen haast... die ging op z'n gemak van beneden naar boven en omgekeerd. Die zal wel gedacht hebben, het is zaterdag mensen... relax!

Kleine man was ondertussen bij opa en oma en haalde ik daar -nadat het huisje weer redelijk aan kant was- op om ook naar Nieuwegein te rijden. De verhuizers waren nog wel even bezig dus dronken we met z'n allen koffie en aten een broodje bij de Praxis. 

Lastig vond ik het om toe te geven maar oh wat voelde ik me slecht. Ik had het koud en warm tegelijk, mijn lijf deed pijn en de gedachten aan een warm bed maakten dat ik het niet echt meer vol hield. Ik nam mijn kleine man mee naar het huis van mijn moeder. Trok een dekentje over ons heen. Zette een filmpje aan en waren ondertussen aan het wachten op de verhuizers en mijn moeder en W. 

Kleine man stond vol spanning voor het raam te wachten en op zijn roep: ja! daar zijn ze! Schoot ik rechtop, hees mezelf langzaam -want: auw hoofd- van de bank en hielp ze met sjouwen. Gek dat je, op het moment dat het Moet, je je griep op een zijspoor zet en gewoon gáát. Voor even dan.

Zondag was een bijkomdagje. We zaten pas 's middags in de kleren en W heeft -net als zaterdag trouwens- weer geklust in mijn nieuwe huis. De schat. 

Gisteren ging kleine man naar zijn nieuwe school. Voor het eerst. Sjee, dat vond ik spannend zeg. Kleine man ook wel. Maar hij zag de bak met auto's en was zwaar onder de indruk dat we Die Auto ook thuis (waar dat ook mag zijn) hadden. Hij was zo druk met de auto's dat hij niet eens meer zwaaide. *snif* Goed teken!

Toen ik hem ophaalde van zijn eerste schooldag, samen met oma, vertelde de juf dat het heel goed was gegaan. Gelukkig maar... alleen moet ik de volgende keer wel zijn gymschoenen in zijn tas doen. "domme mama". 

Oh! En door al die commotie over Nieuwe Dingen zou ik bijna vergeten dat we ook afscheid hebben genomen.
Afscheid van school.


En afscheid van mijn werk.
En afscheid van mijn huisje.


Kortom, veel afscheid genomen van vertrouwde dingen. Van school, van mijn werk en van Borne. Ik kan terugkijken op een heel mooi afscheid. En dat helpt. Want met die glimlach op mijn gezicht begin ik aan Nieuwe Dingen.

Laat maar komen!


2 opmerkingen:

Angélique zei

Wat een ommezwaai. Heel veel succes met klussen, inrichten, wennen... Hopelijk ben je weer opgeknapt (al denk ik dat je er best rekening mee mag houden dat, als alles echt achter de rug is, die griep de kop weer opsteekt; ik hoop het echter niet).

Ingrid Danvers zei

Via via ben ik op jouw blog gekomen en wat een leuk blog heb jij! Veel woonplezier in het mooie/leuke IJsselstein. Een echte handwerkwinkel hebben we niet echt in ons 'stadje'. ;-) Er zit wel een winkel net buiten het centrum waar je wol kan kopen en op de markt staat een wolkraam maar daar kan ik het nooit vinden. Op dinsdag staat www.sassyfrats.nl op de markt in Nieuwegein (Muntplein). Ze hebben ook een webwinkel en je kan het ook bij ze afhalen in Nieuwegein.