woensdag 31 oktober 2012

Plons!

Vanmiddag gaat hij weer. Naar zwemles. Het kind glundert als ik hem vertel dat het vandaag weer woensdag is en hij dus 's middags zwemles heeft.

De eerste paar keer kwam ik het zwembad binnen met een plastic tasje. Met daarin zijn zwemspullen.

Maar vanaf vanmiddag hebben we een heuze zwemtas!

Met naam!En mijn volgende project wordt iets voor mezelf heb ik besloten. Zo'n tasje als dit, dat lijkt me wel wat. 

Op de markt heb ik ribstof gekocht in verschillende kleuren. 

Nu vraag ik me alleen af hoe ik er een (verzonken) rits in kan maken. Zo eentje als hier

De tutorial heb ik bestudeerd maar ik kom er maar niet uit. Weet iemand een goede tutorial om zo'n soort rits in te zetten?

Dank je wel alvast!


zondag 28 oktober 2012

Feestje want: 5 jaar!

Het feestje is achter de rug. Dat klinkt meer opgelucht dan ik bedoel. Denk ik.

De foto's spreken voor zich.

Het kinderfeestje gisteren. Cadeautjes zoeken (want: verstopt), taartje eten en toen uit je dak gaan bij Ballorig.

En die oogjes van de kindjes (en hun moeders bij het thuisbrengen), toen ze de knikkerzakjes zagen... was onbetaalbaar. Niet dat ik nu zoiets geweldigs heb gemaakt. Maar ze waren allemaal blij verrast.

En dat is toch erg leuk!

______________________________________________________________


Last but not least; foto's van het 'grote mensen verjaardagsfeest' :)Bij het uitzoeken van de foto's zag ik dat hij op beide feestjes hetzelfde shirt aan had.

Niet dat je denkt dat hij er maar één heeft.

Want dit is natuurlijk puur toeval.

Dat snap je :)

zaterdag 27 oktober 2012

Knikkersnoepzakjesachtigedingetjes

Twee weken geleden, was mijn kleine man jarig.

5 jaar alweer!

En het 'grote mensen' feestje hebben we al gehad. 

Maar zijn kinderfeestje is vandaag.

Nu ben ik iemand die -beschamend misschien- niet heel erg dol is op drukte. Op drukte van kindjes. Ik ben blij dat ik geen kleuterjuf ben. Ik zou het er bar slecht van af brengen.

Dus de kindjes komen vanmiddag bij ons thuis. Gaan we taartjes eten. En cadeautjes uitpakken. En daarna gaan we naar Ballorig. Ik geloof dat de kindjes dat wel leuk vinden! Althans, ze sprongen een gat in de lucht toen ze het hoorden :)

Daarna brengen we zijn vriendjes weer allemaal thuis, zoals vroeger, toen ik mijn kinderpartijtje had. Helaas mag het niet meer in de kofferbak, dat zou wel leuk geweest zijn.

Om ze iets leuks mee te geven aan het eind van het feestje heb ik een snoepzakje voor ieder kindje. Ik vond het wat saai om dat in een standaard uitdeelzakje te doen, dus naaide ik zogenaamde knikkerzakjes.

Met hun namen erop.
Voor de jongens.


En de meisjes.


En voor de mama van Daphne, die mij komt helpen vanmiddag, heb ik een clutch gemaakt. Ook met haar naam erop. 
In de clutch heb ik nog een boekenbon gestoken. Ik bedoel. Ik vind het nogal wat, als je vrijwillig aanbiedt om me te helpen met het kinderfeestje!

Ik hoop dat ze het leuk vinden!

Patroon knikkerzakjes
Patroon clutchwoensdag 24 oktober 2012

Het wordt nu toch

Echt kouder. Waar ik gisteren nog zonder jas mijn kleine man naar school bracht, voelde ik vanmorgen dat het toch een stuk frisser aan het worden is.

Komend weekend wordt het zelfs maar een graad of 10. 

Brrr.

Toch heeft die kou ook wel wat. Een paar weken geleden kocht ik een nieuwe winterjas. De afgelopen tijd was het daar nog te warm voor, maar komend weekend kan ik hem eindelijk aan.

Bij mijn winterjas hoort natuurlijk ook een nieuwe sjaal. Dus ik heb mooie herfstkleuren bij elkaar gezocht en ben gaan haken.


Dubbeldraads en met een veel dikkere haaknaald dan op het bandje aangegeven stond.Daardoor werd hij lekker luchtig en houdt hij goed de warmte vast.

Laat de winter maar komen!


woensdag 3 oktober 2012

Wind door m'n haren

Ik ben begonnen.

De laatste weken begon het steeds vaker te kriebelen. Ik wilde het gaan doen. En ik wist inmiddels ook hoe ik moest beginnen. Dat heb ik gelezen bij Francine

Maar zou ik het wel vol kunnen houden? En hoe moet dat in combinatie met werk, kind, huishouden?

Ben ik er het type wel voor?

Ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat ik serieus onderzocht heb of ik het kan inpassen in mijn -toch al- strakke schema. Tijdens de zwemles van kleine man was het eerste momentje waarop ik kan gaan hardlopen. En een keer in het weekend moet ook kunnen. Als kleine man bij mij is, rijdt hij op zijn fietsje met me mee. Als hij er niet is, zet ik mijn muziekje erbij aan.

Ook op vrijdagavond moet lukken. Ofwel in Twente, als ik kleine man heb weggebracht, ofwel thuis. Samen met kleine man. 

Oké de eerste hobbel leek genomen, ik kan er tijd voor vrij maken.

Nu goede schoenen. Want dat is belangrijk, heb ik me laten vertellen. Bij Runners World werd ik goed geadviseerd, er werd een filmpje gemaakt van hoe ik ren en ik heb een paar schoenen gepast en uitgeprobeerd. Ook heb ik er een hoesje kunnen kopen voor mijn IPhone.


Thuis ben ik een playlist gaan maken van lekkere muziekjes. En heb ik het appje 5k runner gedownload. Zondag begon ik. In het park. Ik was er al heel vroeg. Het zonnetje scheen en gaf het park een mooie herfstgloed. Het ging best lekker. Een interval van 1,5 minuut wandelen en 1 minuut rennen. Na de eerste minuut was ik buiten adem. Geen goed teken, dat had ik gehoord. Dus de volgende moest ik wat rustiger aan gaan doen. Gelukkig was ik weer op adem na 1,5 minuut wandelen en kon ik goed beginnen aan de volgende minuut rennen. 


Dit ging beter. Zo heb ik dit een paar keer gedaan en toen zei de stem dat ik nu 5 minuten moest wandelen, een cooling down en aansluitend stretchen. 

Ik stond precies bij het einde van de work-out weer voor de deur.

Vandaag ben ik voor de tweede keer gaan hardlopen. In de regen. Maar dat deerde niet. Ik vond het heerlijk!