zondag 22 september 2013

The Artist's Way

Zo'n twee weken geleden kwam ik via via op een weblog terecht waar iemand het had over het boek The Artist's Way van Julia Cameron. En alsof er iets gebeurde in mij *pling* moest en zou ik het boek meteen bestellen. Wat ik uiteraard ook meteen deed ;)

Het voordeel van Bol.com is dat het de volgende dag in de brievenbus lag. Ik ben er meteen in begonnen. Met lezen dan. Ik durfde nog geen potloot, pen, kwast of iets dergelijks vast te houden. Ik begon -en doe nog steeds- met de ochtendpagina's. Iedere ochtend 3 pagina's vol schrijven met van alles wat er in je opkomt. Ook heb ik het kunstenaarsafspraakje gehad. Ben op zoek gegaan naar een nieuw journal om mijn tekeningen in te maken. Ik heb toen trouwens niets geschikts kunnen vinden.

Omdat ik al aardig aan uitstelgedrag deed (ik moest eerst een goede witte pen, ook moest ik eerst nog een boek bestellen voor ik kon beginnen, en ik heb zelfs gedacht dat ik een grotere handtas moest hebben want m'n artjournal moet erin passen!), duurde het dus even voor ik ging beginnen. Een nieuw boekje voor mijn tekeningen had ik nog steeds niet maar ik vond in de kast wel een tekenboek met een spiraal. Ik besloot dat die dus voldeed. En ik begon. Eerst heel voorzichtig, met een potlood. Toen wat bekende bloemen erbij getekend. Maar ik kwam steeds meer op dreef. 

Zo speur ik het internet af naar ideeën, hoe je toch in vredesnaam Gesso moet gebruiken en wat "mix media" nu eigenlijk inhield (niets anders dan verschillende materialen met elkaar combineren). 

En ik schreef voorin m'n nieuwe artjournal (ja ja, sinds zaterdag heb ik een mooie, van Ranger) dat het niet mooi hoeft te zijn. Of -erger nog- perfect. Het mag er gewoon zijn. Zoals alles er momenteel gewoon mag zijn. En ik dit zinnetje heb gebombardeerd tot levensmotto. Voor nu dan. Misschien dat ie over een tijdje wordt vervangen door een andere.

Oké, genoeg gekletst. Hier wat foto's van waar ik zoal mee bezig ben geweest.

Dit lieve meisje heb ik eerst in potlood getekend, toen ik tevreden was heb ik de potloden overgetrokken met een fineliner (Micron 08). Daarna met potloden (Derwent coloursoft) en geurloze terpentine 'vervaagd'. Het hoofdje heb ik nagetekend van een stempel.


Dit meisje is geschilderd met acrylverf. Maar ook heb ik kleurpotlood, fineliner, gesso, gelmedium, glitters, papier uit tijdschriften en inkt gebruikt. Ik ben erg tevreden over hoe ze gelukt is!


Dit zijn mijn eerste pagina's van m'n eerste echte journal. Met als levensmotto 'het mag er zijn'1 opmerking:

Monique zei

Wow, super zeg wat heb je dat knap gedaan!